Overig nieuws

Cursus vertrouwenspersonen met succes afgesloten

In februari en maart volgenden 12 sleutelpersonen en spreekuurhouders uit West en Nieuw-West een cursus Vertrouwenspersonen bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam. In 8 weken leerden zij over gesprekstechnieken, hoe stel je de juiste vragen, hoe luister je zonder te oordelen en hoe stel je grenzen voor jezelf. Door de cursus te volgen kunnen deze bewoners weer andere mensen helpen, bijvoorbeeld als spreekuurhouder bij Hulp in de Buurt, of bij andere (eigen) organisaties. De cursus is normaal live, maar werd nu digitaal gevolgd. Er werden gevoelige onderwerpen besproken, casussen nagespeeld en ervaringen uitgewisseld. Zou je ook zo’n cursus willen volgen en je aansluiten bij het Hulp in de Buurt spreekuur? Mail dan naar r.hooiveld@sw-sl.nl.


Talentenfabriek in de Buurtzaak!

Van maandag 6 juli tot en met donderdag 13 augustus 2020 waren er zomeractiviteiten te volgen in de Ru Paré en De Buurtzaak. 120 kinderen tussen de 7 en 12 jaar hebben de hele zomer lang kunnen genieten van verschillende activiteiten op het gebied van sport, muziek, creativiteit, journalistiek en nog heel veel meer. Buurtbewoners en organisaties uit Slotervaart gaven de activiteiten met veel enthousiasme. Zie de Facebook pagina van de Ru Paré voor foto’s!


20 februari 2020: Feestelijke opening Hulp in de Buurt (HiB)

Op donderdag 20 februari 2020 was de feestelijke opening van Hulp in de Buurt (HiB), het nieuwe informele zorgprogramma van Stichting SW-SL in de Jacob Geelbuurt. Hulp in de Buurt is een spreekuur waar buurtbewoners terecht kunnen voor al hun vragen en problemen. Getrainde ervaringsdeskundigen en vertrouwenspersonen runnen het spreekuur. Stadsdeelvoorzitter Emre Ünver sprak tijdens de opening zijn waardering uit voor dit project en riep alle buurtbewoners op om vooral langs te gaan bij het spreekuur. Voor meer informatie zie de Hulp in de Buurt pagina op deze website.


10 november 2019: Dag van de Mantelzorg

Zoals elk jaar organiseerde De Buurtzaak in samenwerking met Combiwel ook dit jaar weer de Dag van de Mantelzorg om alle mantelzorgers in Slotervaart in het zonnetje te zetten, in contact te brengen met lotgenoten, én om ze meer informatie te geven over mantelzorg en de mogelijkheden tot steun. Het was een heerlijke dag vol muziek, gezelligheid en interessante verhalen.


5 juli 2017: Ru Paré Community wint de NRP Gulden Feniksprijs in de categorie ‘Low Budget High Impact’

“Ru Paré is het bewijs dat ‘met elkaar, voor elkaar’ werkt”

Gulden Feniks voor bijzonder renovatieproject
“De jury was het er unaniem over eens: de extra prijs moest naar Slotervaart. Daar, vlakbij het August Allebéplein, onderging de voormalige Ru Paréschool de afgelopen jaren een enorme transformatie. Waar de meeste bouw- en renovatieprojecten miljoenen kosten, wist men hier voor veel minder veel voor elkaar te krijgen. Begin deze maand werd de Gulden Feniks uitgereikt aan de mensen van de Ru Paré, waar (aldus het juryrapport) ‘voor een relatief klein bedrag een enorm positief effect in de wijk wordt gesorteerd’. Hans Krikke (directeur Samenwonen-Samenleven) en architect Auguste van Oppen vertellen.”

Lees hier het volledige artikel wat de Westerpost publiceerde over de prijsuitreiking en lees hier het het volledige juryrapport.