Hulp in de Buurt (HiB)

COVID-19 UPDATE:

Op dit moment is het inloopspreekuur van Hulp in de Buurt gesloten. De medewerkers van Hulp in de Buurt staan wel voor u klaar om u telefonisch of digitaal te woord te staan en te ondersteunen bij vragen, klachten of problemen. Ook als er een boodschap gedaan moet worden omdat u niet naar buiten kunt, kunt u contact opnemen met HiB (zie contactgegevens beneden)


Hulp in de Buurt (HiB) is een sociale helpdesk in de Jacob Geelbuurt in Slotervaart waar bewoners terecht kunnen met al hun vragen, klachten en problemen. Of het nu gaat om hulp bij invullen van formulieren, vragen over een brief, fysieke of psychische klachten of juridische problemen; vrijwilligers uit de wijk die zijn opgeleid als vertrouwenspersonen bieden een luisterend oor en denken mee over een oplossing. Waar mogelijk worden vragen en problemen meteen opgepakt en opgelost. Als de problemen te ingewikkeld zijn, zijn er korte lijnen met professionals. de HiB is dus geen alternatief voor de reguliere hulpverlening, maar een aanvulling daarop.

Voor juridische vragen is er een samenwerking met Spui 10 Advocaten. De medewerkers van Hulp in de Buurt kunnen u in contact brengen met een advocaat van Spui 10 Advocaten, die u verder kunt helpen.

De spreekuurhouders van Hulp in de Buurt zijn ervaringsdeskundigen en vertrouwenspersonen. Zij krijgen trainingen aangeboden in onder andere het houden van een spreekuur, in hoe mensen te ondersteunen om hun hulpvraag helder te krijgen en de vraag achter de vraag te stellen. Bent u geïnteresseerd om ook spreekuurhouder te worden bij Hulp in de Buurt? Laat dit weten aan Ruth Hooiveld. Contactgegevens vindt u hieronder.

Openingstijden – Inloopspreekuren op dinsdag en donderdagochtend van 09.30 – 12.00 uur. Buiten de inloopspreekuren wordt op afspraak gewerkt.
Contact – E-mail: hib@sw-sl.nl | Telefoon: 06 83 97 91 83
Coördinator HiB – Ruth Hooiveld: r.hooiveld@sw-sl.nl


Hulp in de Buurt Amsterdam Slotervaart