Hulp in de Buurt

Ook nu zijn we er voor jullie!

Voor vragen of hulp,

bel 06-83979183

Op zoek: Wij zijn op zoek naar Marokkaans sprekende vrijwilligers die ons team willen komen versterken! Vind je het leuk medebewoners te helpen met hun vragen en hun zelfredzaamheid te vergroten?

Neem dan contact met ons op en kom kennismaken!

Wat is Hulp in de Buurt?

Hulp in de Buurt is er voor iedereen: of je nu jong, oud, vrouw of man bent. Je kunt bij HiB terecht met allerlei vragen en situaties. Stel dat je kind wil sporten, maar je hebt daar geen geld voor. Of je hebt moeite in je relatie en wilt daar eens met iemand over praten. Misschien heb je te maken met een juridisch conflict. Of wil je graag dat iemand met je meegaat naar een instantie. Dan kun je langskomen bij het inloopspreekuur van de HiB. Ook als je gewoon je verhaalt kwijt wilt of nu, tijdens corona, een boodschap wil laten doen.

Een team van getrainde spreekuurhouders staat voor u klaar. We houden ons ten alle tijden aan de corona voorzorgsmaatregelen van het RIVM. Lees hieronder meer over de locatie en overige informatie!

Mocht u toch niet in staat zijn om langs te komen bij het spreekuur zijn we ook telefonisch of via de mail bereikbaar. Ook als er een boodschap gedaan moet worden omdat u niet naar buiten kunt, kunt u contact opnemen met HiB (zie contactgegevens beneden)


Hulp in de Buurt (HiB) is een sociale helpdesk in de Jacob Geelbuurt in Slotervaart waar bewoners terecht kunnen met al hun vragen, klachten en problemen. Of het nu gaat om hulp bij invullen van formulieren, vragen over een brief, fysieke of psychische klachten of juridische problemen; vrijwilligers uit de wijk die zijn opgeleid als vertrouwenspersonen bieden een luisterend oor en denken mee over een oplossing. Waar mogelijk worden vragen en problemen meteen opgepakt en opgelost. Als de problemen te ingewikkeld zijn, zijn er korte lijnen met professionals. de HiB is dus geen alternatief voor de reguliere hulpverlening, maar een aanvulling daarop.

Voor juridische vragen is er een samenwerking met Spui 10 Advocaten. De medewerkers van Hulp in de Buurt kunnen u in contact brengen met een advocaat van Spui 10 Advocaten, die u verder kunt helpen.

Voor bewoners, door bewoners

De spreekuurhouders van Hulp in de Buurt zijn ervaringsdeskundigen en vertrouwenspersonen. Zij krijgen trainingen aangeboden in onder andere het houden van een spreekuur, in hoe mensen te ondersteunen om hun hulpvraag helder te krijgen en de vraag achter de vraag te stellen. Bent u geïnteresseerd om ook spreekuurhouder te worden bij Hulp in de Buurt? Laat dit weten aan Els Hendricks. Contactgegevens vindt u hieronder.

Openingstijden – Inloopspreekuren op dinsdag en woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur. Buiten de inloopspreekuren wordt op afspraak gewerkt. Medewerkers van Hulp in de Buurt zijn alle dagen bereikbaar tussen 10:00 – 17:00 uur via onderstaand telefoonnummer.
Locatie JaComenius. Jacob Geelstraat 40
Contact – E-mail: hib@sw-sl.nl | Telefoon: 06 83 97 91 83
Co├Ârdinator HiB – Ruth Hooiveld – r.hooiveld@sw-sl.nl


Hulp in de Buurt Amsterdam Slotervaart