Hulp in de Buurt (HiB)

Hulp in de Buurt is weer geopend!

Vanaf woensdag 16 september 2020 is het Hulp in de Buurt spreekuur weer geopend! Elke dinsdag en woensdag ochtend kunt u langskomen bij JaComenius voor al uw vragen. Een team van getrainde spreekuurhouders staat voor u klaar. We houden ons daarbij ten alle tijden aan de corona voorzorgsmaatregelen van het RIVM. Lees hieronder meer over de locatie en overige informatie!

Mocht u toch niet in staat zijn om langs te komen bij het spreekuur zijn we ook telefonisch of via de mail bereikbaar. Ook als er een boodschap gedaan moet worden omdat u niet naar buiten kunt, kunt u contact opnemen met HiB (zie contactgegevens beneden)


Hulp in de Buurt (HiB) is een sociale helpdesk in de Jacob Geelbuurt in Slotervaart waar bewoners terecht kunnen met al hun vragen, klachten en problemen. Of het nu gaat om hulp bij invullen van formulieren, vragen over een brief, fysieke of psychische klachten of juridische problemen; vrijwilligers uit de wijk die zijn opgeleid als vertrouwenspersonen bieden een luisterend oor en denken mee over een oplossing. Waar mogelijk worden vragen en problemen meteen opgepakt en opgelost. Als de problemen te ingewikkeld zijn, zijn er korte lijnen met professionals. de HiB is dus geen alternatief voor de reguliere hulpverlening, maar een aanvulling daarop.

Voor juridische vragen is er een samenwerking met Spui 10 Advocaten. De medewerkers van Hulp in de Buurt kunnen u in contact brengen met een advocaat van Spui 10 Advocaten, die u verder kunt helpen.

De spreekuurhouders van Hulp in de Buurt zijn ervaringsdeskundigen en vertrouwenspersonen. Zij krijgen trainingen aangeboden in onder andere het houden van een spreekuur, in hoe mensen te ondersteunen om hun hulpvraag helder te krijgen en de vraag achter de vraag te stellen. Bent u geïnteresseerd om ook spreekuurhouder te worden bij Hulp in de Buurt? Laat dit weten aan Ruth Hooiveld. Contactgegevens vindt u hieronder.

Openingstijden – Inloopspreekuren op dinsdag en woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur. Buiten de inloopspreekuren wordt op afspraak gewerkt. Medewerkers van Hulp in de Buurt zijn ma, di, do en vr bereikbaar tussen 10:00 – 17:00 uur via onderstaand telefoonnummer.
Locatie JaComenius. Jacob Geelstraat 40
Contact – E-mail: hib@sw-sl.nl | Telefoon: 06 83 97 91 83
Coördinator HiB – Ruth Hooiveld: r.hooiveld@sw-sl.nl


Hulp in de Buurt Amsterdam Slotervaart